Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P85e74t35r 15P61á48n83e28k

29. 1. 2017 10:39

Jo,to byla chyba.S měkým krátkym to nejde

1 0
možnosti
Foto

;-D;-D to jsme naznačit nechtěla;-D;-D;-D

0 0
možnosti

P25e29t51r 88P90á26n81e36k

28. 1. 2017 17:07

A ty ubrusy by šli?

0 0
možnosti
Foto

s tvrdým y by možná prošly ale kdoví jak by to vypadlo-já bych to fakt nepřeháněla;-D

0 0
možnosti

P47e27t76r 39P27á80n31e98k

28. 1. 2017 9:19

Já přece nebojuji proti ženám a nehážu to na ně. Naopak,já jsem na ženské.Nemocná je celá společnost,celý systém,musí se něco stát,čas dozrál na změnu,ale na to tu není prostor.A stím háčkováním máte pravdu,dělám to nerad a jen proto abych se těm ženským zalíbil.

1 0
možnosti
Foto

jestli myslíte že ženám se líbí háčkující muži tak to leccos vysvětluje:-/

0 0
možnosti

P66e56t38r 27P11á96n65e78k

27. 1. 2017 23:13

Víte co je krize paní Vacková? Když národ upadá a ještě větší krize je když národ vymírá.A vymírá celá Evropa.Vám asi né,ale Vašim vnučkám bude muset tu rovnoprávnost vysvětlit asi nějaký Omar nebo Hakim.

0 1
možnosti
Foto

to že národ vymírá ale nemusí být nutně vina žen-muži by si měli asi připustit jaký podíl na tom mají-když jsem tu nedávno napsala blog o tom, že by se měli ke svým partnerkám chovat líp a ty by se pak třeba mateřství tolik nevyhýbaly, tak to podle komentářů málokdo pochopil a většina mužských se jen čertila co že si to dovoluji naznačit, že by měli brát úlohu žen vážně a s větší úctou

0 0
možnosti

Paní Pálková, děkuji Vám za výborný článek. Pište dál a nenechte se ovlivnit komentáři některých pánů, kterým samozřejmě tento svět vyhovuje. Model ženy putičky, která čeká s teplou večeří po namáhavé celodenní práci na svého manžela, který si k té večeři přečte noviny, je nenávratně pryč. Model, kdy matka na všechnu domácí práci a výchovu dětí byla sama a manžel jen čekal na teplou večeři, je také pryč. Ale zakořeněné genderové stereotypy jsou v hlavách lidí dál. A jen takovými osvícenými články ale i básničkami ve slabikáři se snad myšlení lidí pomalu posouvá.Moc Vám fandím a piště dál!!

1 0
možnosti
Foto

moc děkuji paní Vacková ikdyby byl takový komentář jako váš jediný mezi stovkou negativními tak budu mít pocit že stojí zato ve psaní pokračovat ještě jednouu díkagovat

0 0
možnosti

Paní Majová, a proč jste s dětmi neblbla také vy? Předpokládám, že jak to často bývá, že po celodenním kolotoči (navařit, uklidit,vyžehlit a další nezáživné práci společensky neceněné - a tuto práci dělat třeba s dvěma malými dětmi) na blbnutí, hraní a povídání s dětmi nemáte náladu. A teď přijde těmito pracemi nezatížený tatínek a těší se, jak s dětmi bude blbnou a objevovat svět. A to je ta velmi obdivovaná role otce. Proto je nutné více zapojit do výchovy dětí a chodu domácnosti otce. A to začíná jejich výchovou. Třeba i básničkami v slabikáři. Ta Žáčkova k tomu určitě nepřispěje. I tatínkové mají před spaním pohladit své děti. To není role jen maminky.

1 0
možnosti
Foto

J51a84n76a 74M34a67j90o54v64á

27. 1. 2017 15:03

Ale jasně, že jsem s nimi blbla, v čem pořád vidíte problém?

To tvrzení o ušlápnuté matce a macho otci jsem nezažila ani jako dítě, byť role byly rozděleny ostřeji.

Dneska to fakt nechápu, pračky, sušičky, papírové plínky, vlhké ubrousky, jídélka v lahvičkách, hračky, že přechází zrak...a ženské si pořád hrají na uštvané. Já nebyla a to jsem k tomu měla ledacos dalšího.

A básnička ve slabikáři je prostě básnička. Jak to doma s hodnotami máte, tak to děti budou brát.

Mimochodem, u nás uspával táta. Respektive četl večerní pohádku.

Jaký si to uděláte, takový to máte.

0 0
možnosti

Pane Agulár, zase to typické zakořeněné myšlení, které je dané výchovou a tradičními stereotypy danými společností, ne přírodou, jak se mnozí pánové ohání. Píšete jakoby náročná povolání měli jen muži. To je směšné. Zapomněl jste, že je 21.století a i ženy mají velmi náročná povolání (ale já tam na rozdíl od vás řadím i duševní povolání náročná na stres a profesionalitu). Ale skutečně nejvíce náročný život mají ženy samoživitelky, které umožní svým dětem vystudovat (mnohdy i bez alimentů). Zdaleka nejnáročnější život mají matky s postiženým dítětem, jehož otec psychicky životní situaci nezvládl a odešel za klidem. Kam se hrabou záchranáři a chirurgové!

1 0
možnosti

Paní Pálková, úplně skvěle jste popsala ty dvě "nejúspěšnější" české rodinné komedie. Při zhlédnutí jsem to přesně tak cítila, akorát bych to neuměla tak výstižně popsat jako Vy. Ty vyděšené, uťápnuté a ustarané maminky z kuchyně a chlapi, kteří se mohli realizovat všude a ve všem. Tak to bylo přesně minulé století.

2 0
možnosti
Foto

pane Grešlík jednou za rok to není tak strašné, na ty chlapy ve školství by měly být kvóty ne?;-D děti potřebujou mužské vzory-stát by měl peníze které vyhazuje jinde za nemysly, dát právě do školství, si myslím pěkný den přeji

0 0
možnosti

P12e66t25r 22P28á35n35e18k

27. 1. 2017 0:09

Jo tak vtom případě pardon.Recept je recept.Já zase vyšívám ubrusy a háčkuju záclony.Perličkovým stehem.No a ta rozverná společnice chudá duchem, tak tá to intelektuální onanování stejně nepochopí.

0 0
možnosti
Foto

8-o:-(s tím háčkováním jste to trochu přehnal ne?:-(8-o

0 0
možnosti

"Zažitá role" chlapečka a budoucího muže" a role "holčičky a budoucí ženy - matky" má své kořeny ve staletém modelu. Jenže ten model stál na principu, že žena se stará o děti a domácnost a muž pracuje, aby rodinu uživil. Posledních 100-130 let tento model doznává podstatnou trhlinu. Ženy pracují a vydělávají.

Je oblíbeným mottem pro zdůvodnění jevu, že ženy hledají stejné uplatnění jako muži a získávajíc nezávislost. Jenže tohle jsou až následné průvodní etapy vývoje, kdy žena začala pracovat. Žena byla ve skutečnosti donucena pracovat, aby přispěla k hmotnému zajištění rodiny po té, co nástup průmyslové revoluce zrušil řadu pracovních příležitostí pro muže a snížil hodnotu práce (i díky přetlaku konkurence v důsledku nezaměstnanosti) , za kterou byli muži odměňováni. Náseldně se z nouze udělal ctvnost.

Autorka ukazuje nevyváženost vztahu na modelu známých komedií s Tomášem Holým jeho nalezeným tatínkem a maminkou. Jenže..... Jenže právě tak lze ukázat humorně neschopnost mužů zvládat péči o děti a chod domácnosti v komedii S tebou mě baví svět.

A každá žena, která nějakou dobu žila bez partnera si najednou uvědomila, kolik zdánlivě dřívě neviděné práce dělal v domácnosti muž - od drobných oprav, přes stěhování nábytku, zajištění techniky. Jistě naučíme se (ženy) nakonec z donucení také, případně objednáme "hodinového manžela" ale čas věnovaný těmhle "drobným"" povinnostem najednou chybí. A starosti přibývají.

Zvládenme to na rozdíl od chlapečků, kteří dítě nikdy neporodí.

Takže možná je lepší přece jen tu staletou tradici nelámat přes koleno.

4 0
možnosti
Foto

děkuji konečně komentář uchopující meritum věciR^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS