Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TH

Dávám velkou karmu !

0 0
možnosti
Foto

velký dík za velkou karmu

0 0
možnosti
JS

Já bych řekl, že právě ty jeho motivy jsou na jeho činu dost podstatné. Pokud totiž demonstrativní sebevraždou řešil své osobní problémy, aby vyvolal pocit tíživé viny u své bývalé dívky, a pak své sebeupálení vydával za politický postoj, tak asi nepůjde o zrovna vzorového hrdinu. Problematický je jeho čin i bez tohoto kontextu, který je (uznávám) spíše spekulativní. Svým činem totiž způsobil bolest především svým blízkým. Pro jeho matku to musela být katastrofa. Zřejmě to nepovažoval za tak podstatné. Důležité také je, že k podobnému činu inspiroval desítky dalších lidí, především lidí v krizové psychické situaci. Nejméně sedm z nich zemřelo. Ale k žádné podstatné změně ve společnosti to nevedlo. Společnost logicky vnímala sebeupálení spíše jako extrémní vyústění psychické lability, než uvědomělého politického postoje. Zbytečně zemřeli lidé, kteří například trpěli depresemi a potřebovali odbornou pomoc, místo toho se zhlédli v demonstrativně vypjatém činu sebevraha.

Na Vás všude vyskakují drogoví dealeři, feťáci, veksláci a lehké holky. Já to měl v tomto týdnu trochu jinak: otevřu noviny - Palach, pustím televizi - Palach, otevřu zpravodajský web - Palach... Skoro by člověka donutili koupit si kanystr s benzínem.

0 1
možnosti
TH

proboha, co vy jste za člověka soudruhu

0 0
možnosti
PP

P22e48t66r 18P81á28n15e48k

19. 1. 2017 21:06

Chtěl jsem připojit "vtipnou" ironickou poznámku o pražácích, ale když čtu tu zdegenerovanou a jalovou diskuzi,tak si říkám že tu jde už o duševní zdraví,takže musím být na tu paní(jako na Vás) hodný.Sladké sny.

0 0
možnosti
Foto

vtipné poznámky o pražácích jsou ty nejlepší ty přímo miluju;-Dškoda že jste nějakou tu duchaplnost nepřipojil paní Šporkovou by to uŕčitě potěšilo

ale sladké sny budu mít i bez toho

dobrou noc:-(

0 0
možnosti

Mám pocit, že se každá pohybujeme po nějakém jiném Václavském náměstí. Je pravda, že já hovory kolemjdoucích (kolemstojících) neposlouchám, protože většinou někam spěchám, takže nevím, jestli si povídají, kupují drogy nebo nabízejí sex - ale takhle to má většina lidí, co se na Václaváku ocitne a nic z toho, o čem píšete, nevidí. A oproti jiným centrům velkoměst je tohle místo uprostřed Prahy ještě velice slušné

0 1
možnosti
Foto

náměstí primárně sloužila k shromáždění lidí, pro Václavák pak bylo vzdy typické zajít si na klobásu nebo na zmrzlinu před tím než člověk šel do kina některého z knihkupectví apod, pokud pro většinu lidí jak píšete je to jen místo ke sprintu od bodu A do bude B tak je to další smutný rys dnešní doby děkuji za přečtení

1 0
možnosti
MC

Je tomu tak, protože vychováváme stále stejné levičáky. Tak, jak tomu bylo před listopadem 1989. Jen jsme tím sametem trochu více zakryli nemorální soudružské zrady. K tomu nám dopomohli M.Čalfa s V.Havlem.

0 0
možnosti
Foto

asi byl ten samet dost chatrný děkuji za přečteníR^

0 0
možnosti
Foto

Já mohu souhlasit jen zpola.

Takto a podobně vypadá centrum každého velkého města. A třeba v Paříží, kde kdysi v centru stávaly ony prodejné děvy a bylo malebno, tak dnes, když je zahnali do jakýchsi "salónů" je tam smutno.

Prostě a jednoduše. Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem.

A Jan Palach? Škoda ho. V praxi, myslím si, vůbec nikoho nevyburcoval. To by to totiž v těch dvaceti letech 1969-1989 muselo vypadat naprosto jinak.

Každý si stavěl své vlastní hrady na písku a na nějakou "obrodu" či něco takového zvysoka.... A ani já se, samozřejmě, nevyviňuji, choval jsem stejně.

1 0
možnosti
Foto

děkuji za přečtení a názor nic proti děvám na ulici ale přímo v centru mi to příjemné není když bývaly v Perlovce tak to bylo tak trochu jakol folklor-ostatně i u nás jsou už nahnány spíš v salónech souhlasím že Palacha je škoda

0 0
možnosti
Foto

Zajímavý náhled. R^

"Zasloužíme si vůbec Palacha nebo - stála taková jeho nejvyšší oběť vůbec za to?" - tedy při pohledu na to, co se s námi za posledních 50 let stalo ....

Hm. To je fakt na zamyšlení. :-/

1 0
možnosti
Foto

děkuji za názor a přesný postřeh-právě na to jsem chtěla poukázat

hezký večer:-)

0 0
možnosti
LI

Současná doba trpí ztrátou paměti. Rychle se zapomíná, rychle.

Vám musím přidatR^

2 0
možnosti
Foto

děkuji paní Ludmilo a přeji hezký večer:-)

1 0
možnosti
MB

Jan Palach je nepříjemný člověk ! On vlastně naplnil onen odkaz - "Co uděláš pro svou zemi ty"... !? Zapomněli jsme ! Na Sokoly - první opora TGM, uniforma pak dobrá pro malebného Šafránka ve filmu, internacionalismus - vytlačil vlastenectví viz Čajánkova kasárna ve FM ... Naopak vítači - kolaboranti, okupace 1968 nastartovali své kariéry , aby následně privatizovali ...M.Semelová , má dobré bidlo i bydlo - do krmítka se jí bohatě sype... Ona pak sype to své - J.Palach, byl vyšinutý ... Z dnešního pohledu, žel má i kus pravdy ! Tímto vyjadřuji zesnulému svůj obdiv a úctu - On současnosti nastavuje zrcadlo. Stále je dobré být zavilým internacionalistou - svědomí - čest - Zbytečné závaží rozletu ! ... :-)

0 0
možnosti
Foto

děkuji pane Bučku a přeji hezký večer

1 0
možnosti
JAN

Naše současnost je vskutku "pestrá", tím myslím i KSČ/M/ v parlamentu. O Václaváku toho byli již dost, a také marně, o směnárnách - myslel jsem že už je to ok, a ono není ? Tak se můžeme zeptat , Babiše ? Mějte se krásně.

0 0
možnosti
Foto

děkuji za přečtení a komentář souhlasím že o směnárnách toho bylo řečeno dost a tím spíše je k podivu, že se vesele pokračuje a něvěřím, že by to pan Babiš vysvětlil jinak než se to tak prostě je:-) hezký den přeji

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik