Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tak jak je to s těmi imigranty?

Přestože prezident Zeman vyhrál volby s heslem "stop imigrantům", proběhla před pár dny médii zpráva, že několik desítek čínských křesťanů požádalo v Česku o azyl, protože jsou ve své zemi pronásledováni z náboženských důvodů.

Některým bylo již povolení vydáno, ti,  kterým byla žádost o azyl zamítnuta, podali odvolání a mohou na našem území dále pobývat do rozhodnutí soudu.

Předpokládám, nebo spíš doufám,  že někdo se obtěžoval alespoň prověřit, jak to s jejich vírou v Boha

je, jestli to není jen účelové prohlášení To bude asi stejně složité, jako dokázat  u utečenců z Afriky, kdo skutečně utíká před válkou a kdo je ekonomický imigrant.

Také se má urychlit schvalování žádostí pro ukrajinské žadatele. Nemám nic proti čínským či ukrajinským přistěhovalcům, ale pokud prezident naznačí, že tu žádné cizince  nechceme,a pak slyšíme tohle, tak je na místě se ptát, proč jednou odlišná kultura vadí a je uváděna jako argument proti přijímání cizinců,  a jindy ne. Zvýšený výskyt tuberkulózy a jiných infekčních chorob ukazuje, že z Východu  k nám bylo zavlečeno mnoho nebezpečných nemocí, a jestli je čínská kultura bližší té naší než třeba ta ze zemí Blízkého Východu nebo Afriky, o tom  by se asi také dalo diskutovat.

Jedním z argumentů proti imigrantům  je také ten, že nehodlají  pracovat a chtějí jen brát,  což stát stojí samozřejmě obrovské peníze.  Paní Monika Pilloni například nedávno zdůraznila, že každý imigrant stojí Itálii 37 euro denně. Ale tyto peníze dostávají poskytovatelé ubytování, pro které se imigrace tak stává výhodným kšeftem. Něco jako u nás takzvaný ochod s chudobou, kdy dávky na bydlení dostávají majitel domů, kteří ubytovávají sociálně slabé.

Podle tohoto materiálu z internetu, proběhla v italské  televizi diskuze, v níž se paní Meloni rozčilovala  že stát  platí tolik peněz-tedy 37  euro denně.které však inkasují hoteliéři, , kteří si takto slušně vydělávají. Jeden ze zástupců hoteliérů-albergatore- jí připomněl, že v době kdy byla u vlády její strana dostávali dokonce 50 euro na osobu. Obrovské částky které se takto dostaly do kapes majitelů ubytoven-a při příslovečné italské shovívavosti se klade otázka, jak dlouho proudily tyto peníze i za imigranty, kteří se při té nekontrolovatelné  vlně přesunuli třeba už dávno jinam ale zůstalii na dané ubytovně evidováni. Není divu že řešení imigrantské krize je tolik let protahováno-pro někoho je to neskutečný kšeft.

 

Dále je zde už známý v předchozích článcích zmíněný představitel strany Lega Nord pan

Matteo Salvini, který, jak je psáno v horní části obrázku,  imigranty obviňuje z krádeží ,ale také  z toho, že berou Italům práci-rubare il lavoro .To jednak vyvrací tvrzení, že imigranti jsou jen samí nemakačenkové, ale  logicky z toho vyplývá, že jim tu práci někdo asi musí dávat-někdo kdo jim zaplatí méně než třeba rodilým Italům.

Stejný mechanismus jako u nás, kdy jsou platy záměrně drženy na nízké úrovni, takže mnozí Češi tvrdí, že se jim nevyplati za tak málo dřít, a podnikatel tak má právo přivést si levnější pracovní sílu z ciziny-třeba právě z Číny nebo Ukrajiny.Ve spodní části  obrázku se pak říká, že právě  Salvini má tak  co říkat o nemakačencích a zlodějích, když jeho přítomnost v parlamentu je vzácnější než voda v Africe, a kradení je náplní jeho práce.

zdroj? https://www.facebook.com/ilbrigantecomunista/ 

Ale abychom skončili veseleji, podívejme se jak  to může vypadat, když se k nám  nějaký neopatrný imigrant přece jen zatoulá

 

 

Autor: Libuše Palková | úterý 6.3.2018 17:30 | karma článku: 31,72 | přečteno: 8174x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

Ráda bych se tímto veřejně omluvila kolegovi blogerovi panu Klarovi, kterého jsem citovala v nedávném blogu, protože se mi nelíbilo když napsal, že ženy jsou bez obzoru. A tak jsem si, jak je mým dobrým zvykem, dovolila oponovat.

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61 | Přečteno: 932x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Chcete mít vysokou karmu a čtenost?

Hlavní je samozřejmě výběr témat-nejvíce se zavděčíte kritikou islámu, imigrantů, feministek, EU, genderu, levičáků, sluníček, vítačů, Pražské kavárny. Populartitu vám zaručí pochvalné ódy na USA a Izrael, církev, judaismus

26.4.2019 v 8:31 | Karma: 6,43 | Přečteno: 586x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Jak se zbavit nepohodlného blogera

Ráda bych se vyjádřila k tomu proč jsem byla zmizena, pokud nezmizí i to. Všichni víme že po stažení určitého počtu blogů nebo smazaných komentářů přichází sankce. Takže se dá zařídit, aby nepohodlný bloger zmizel z hlavní strany.

26.4.2019 v 7:28 | Karma: 14,96 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

Jestli čekáte nějaký recept na novou vylepšenou verzi koprové omáčky, tak vás zklamu. To slovo nemá s koprovkou nebo koprem vůbec nic společného. Koprolit je totiž zkamenělý výkal. Z toho by si nikdo omáčku ani polévku asi nedal

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53 | Přečteno: 214x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Nobelovku pro zakladatele teroristické organizace?

Nedávno se zde jeden bloger zamyslel nad tím, že Nobelovu cenu za mír dostávají všelijací lidé, zmínil třeba Obamu nebo mladičkou aktivistku. Zapomněl však na zakladatele organizace, kterou mnohé země prohlásili za teroristickou.

24.4.2019 v 12:31 | Karma: 5,58 | Přečteno: 171x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik