Jak by měl vypadat ideální prezident?

16. 01. 2018 18:57:12
První kolo voleb dopadlo jak dopadlo, a národ stojí před další volbou. Máme tu už jen dva kandidáty, ale mnozí z voličů připouští, že ani jeden nesplňuje jeho představu o ideální hlavě státu a jde tedy jen o to zvolit menší zlo.

Ještě se nenarodil člověk ten, aby se zalíbil všem, Je pochopitelné, že žádný z kandidátů to nemá lehké, ale my voliči také ne. Možná by bylo vhodné, kdyby místo sbírání podpisů a financí na kampaň, musel kandidát na prezidenta podstoupit něco jako pohovor nebo talentové zkoušky. Jak by takový pohovor-ostatně i třeba obyčejný vrátný ho musí absolvovat-asi měl vypadat?

Ráda bych ještě avizovala, že se nejedná o vážně myšlený blog, ale berte to spíš na odlehčení v té záplavě povolebních analýz

Myslím, že by bylo nutné prověřit zejména verbální schopnosti, přičemž se nejvíce cení umění hovořit dlouze a zajímavě o ničem, schopnost odpovídat zásadně na něco jiného, než na co byl dotyčný tázán. Důležitá je také lexikální vybavenost, aby mohl urážet protivníky a novináře co nejvybranějšími výrazy. Použitím cizích slov nejen vzbudí dojem, že je nesmírně erudovaný, ale hlavně zamaskuje nulovou sémantickou hodnotu svých výroků.

Vhodná je znalost bonmotů, aforismů a průpovídek. Citací myšlenek slavných osobností se totiž celkem efektivně zamaskuje absence myšlenek vlastních. Takže užití cizích slov, ať už ve smyslu jiného jazyka, či slov která vyslovil kdysi někdo jiný je každopádně žádoucí.

Druhá část talentovek by měla probíhat v tělocvičně, kde se prověří fyzické předpoklady uchazečů. Šplh a překážkový běh jsou nezbytné bez ohledu na to, zda jsou překážky podlézány, odsouvány, obcházeny či přeskakovány.

Mezi základní dovednosti by mělo patřit také umění zatloukat, zatloukat, zatloukat... třeba když se provalí nějaká ta aféra s úplatky. Takže bývalý kovář nebo domácí kutil zvyklý zatloukat hřebíky jsou ve výhodě, zejména pokud alespoň občas uhodí hřebíček na hlavičku. Kromě zatloukání se v politice praktikuje utloukání, buď přeneseně v tom smyslu, že se politik snaží umlátit oponenta argumenty, a nebo, když argumenty dojdou, utlouká se doslovně pěstmi. Při stanovení státního rozpočtu se pak vytlouká klín klínem, a když se provalí nějaký skandál, mlátí politik kolem sebe hlava nehlava. O tom že politické proslovy jsou často jen mlácením prázdné slámy, netřeba hovořit. Každopádně se pevná pěst hodí, takže bývalí boxeři mají šanci, stejně jako přeborníci ve volném zápase, schopní rozdávat podpásovky.

Nutná je celková odolnost a otužilost, kandidát na prezidenta musí být tvrdý, vytrvalý, splachovací, neúnavný, mrazuvzdorný, neoblomný, voděodolný, otrlý, prostě nezničitelný jako vysoce resistentní bakterie.

Kromě tělesné zdatnosti se musí prověřit i základní fyziologické předpoklady, kdo se například při lhaní červená, měl by být vyloučen hned v prvním kole. Takoví slaboši nemají v politice co dělat. Uchazeč musí prokázat také dobrou paměť, pokud si nepamatuje, jakou lež pustil do étéru včera a předevčírem, tak je to trapas, třeba když vysvětluje, odkud jsou ty miliony na jeho účtu a nebo kde četl to o tom Peroutkovi.

Důležitý je dobrý zrak, aby prokoukl každý protivníkův trik a viděl daleko do budoucnosti. Ani v té nejhorší situaci nesmí vidět věci černě, naopak, pomocí verbálních sugescí musí dokázat nasadit lidu růžové brýle a přesvědčit ho, že je vše v nejlepším pořádku.

Také by měl mít špičaté lokty, proříznutá ústa, ostrý jazyk, dlouhé prsty, silný žaludek a nervy jako špagáty.Velmi se cení hroší kůže. Užitečný by byl také dimorfismus, který jedinci umožní rychlou proměnu. Někdo tomu říká také efekt améba. Améba neboli měňavka je organismus bez pevné buněčné blány, což mu zaručuje snadnou změnu-konec konců současný prezident přece sám uznává, že jen blbec nemění názor.

Na závěr by byla vhodná chemická analýza slin uchazeče – čím více jedu, tím lépe.

Tak nevím jestli jsem vám pomohla při nadcházejícím rozhodování, ale snad jsem vás alespoň trochu rozptýlila a pobavila.

Autor: Libuše Palková | úterý 16.1.2018 18:57 | karma článku: 18.04 | přečteno: 1832x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.33 | Přečteno: 502 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 523 | Diskuse
Počet článků 784 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1819

Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...