Muž neživí rodinu ale na vině je žena

18. 07. 2017 13:00:20
Neplatí vám na dítě? Vaše chyba...Tak nějak by se dala shrnout reakce některých blogerů na diskuzi řešení problematiky samoživitelek. Jinými slovy, je-li muž nezodpovědný a nestará se o potomky, není to jeho vina, ale vina matky.

Ona je ta nezodpovědná, protože si pořídila dítě s někým, o jehož kvalitách nic nevěděla. Přitom kvality člověka poznáte, až když dojde na lámání chleba-v zamilování a prvních letech společného života je vše zalité sluncem. Zamilovaný nápadník vám vrká do ouška, že by s vámi chtěl mít rodinu, když pak jistí, kolik taková rodina a dítě stojí, vezme roha. Netvrdím že se určitě nenajde spousta vyčůránků i mezi samoživitelkami, které chtějí jen zneužívat systém, ale je stále více těch, které k tomu přijdou jak slepý k houslím. V této souvislosti je pozoruhodné, s jakou benevolencí přistupuje společnost k mužům, kteří opustí rodinu aby vzápětí s novou mladší ženou založili rodinu jinou, a pak zjistí, že na to nestačí.

Nedávno se do éteru vyjádřil herec, kterému se něco takového přihodilo, a když po něm teď bývalka chce zvýšení alimentů, nepřipadá si špatný on, že dceři z prvního manželství vlastně upírá něco, na co by měla nárok, pokud by se taťuldovi nezapálily na stará kolena lýtka, ale špatná je samozřejmě bývalka, která nechápe, že mladá nová žena a nové dětičky něco stojí. To si měl snad uvědomit dříve, než se dotoho pustil, stejně jako muži tvrdí, že než si žena pořídí s někým dítě, má si ho proklepnout. Jenže lidé se mění, bretesi kavalíra a za pár let je z něj alkoholik, gambler nebo se dá na drogy, prachy rozhází v bordelu (maně vzpomínám Simonu Monyovou) takže místo mužů živících rodinu máme často příživníky, kteří se nestydí své ženy ještě obrat.Ale v době vysoké nezaměstnanosti se může stát, že i slušný chlap se ocitne v situaci, kdy to nezvládá. stačí nemoc, úraz, špatné rozhodnutí ohledně půjčky,a už v tom lítá celá rodina.

Zpět k nezodpovědným ženám, které se zamilovávají aniž by si předem prověřily bankovní účet partnera. Takovým se přece říká vyčůrané zlatokopky, že? Takže když se nám tvrdí, že si máme chlapa napřed prolustrovat, tak se nám naznačuje že obyčené muže máme rovnou vyřadit? Takže kolik variant ženské existence tu máme? Hloupá matka samoživitelka, vyčůraná zlatokopka, která se nechá oplodnit jen boháčem, popřípadě se na to můžete vyprdnout a zůstat singl, takže budete sobecká stará panna, která nesplnila svůj hlavní ženský úděl. A nebo ještě chamtivá ex, která chce pobývalém manželovi aby dostál svým povinnostem. Nu což, v zemi kdy politik místo řešení problematiky samoživitelek jim vzkáže, at si najdou chlapa, který je uživí, se není čemu divit, že někteří muži mají názory jaké mají. Naštěstí jepořád dost i těch zodpovědných pracovitých tátů od rodin.

Ono nic není černé ani bílé a nelze generalizovat. Což často a rádi děláme. Jenže život je mnohem košatější a složitější a nedá se redukovat na kategorie a škatulky jen podle pohlaví, rasy, národnosti a nebo náboženství.

Autor: Libuše Palková | úterý 18.7.2017 13:00 | karma článku: 37.02 | přečteno: 5609x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Helena Vlachová

Můj syn

Vždy jsem si přála mít tři syny. Jenže člověk míní a Osud mění. Nakonec zůstalo jen při jednom synovi.

19.3.2024 v 6:37 | Karma článku: 9.74 | Přečteno: 259 | Diskuse

Olga Medová

Útřivé

Nevstoupíš dvakrát do stejné... lavice. Lavice Dejvice, rýmovačka...Budova Fakulty architektury od Aleny Šrámkové. Plně obsazené řady. Přednášející za katedrou. Prezentace s fotografiemi.

18.3.2024 v 23:55 | Karma článku: 8.60 | Přečteno: 105 | Diskuse

Pavel Nitka

Jaký to je milý dědeček aneb Stářím moudrost nezískáš...

Vždyť určitě celý život pracoval, staral se o své blízké, jedl jen kvalitní potraviny a nikdy na veřejnosti nemluvil sprostě. Dokonce i mouchám vyrobil ve své dílně krmítko...

18.3.2024 v 19:20 | Karma článku: 11.18 | Přečteno: 397 | Diskuse

Ján Chomík

U kaderníka

Márne sa snažím spomenúť si, kedy som bol prvýkrát u kaderníka. Je to však pravdepodobne jedna z tých spomienok, ktorú moja pamäť už definitívne pochovala.

18.3.2024 v 18:37 | Karma článku: 7.43 | Přečteno: 109 | Diskuse

Josef Ulman

Ja ně prarassijskij...!

Včera jsem na jednom fóru dostal tip na video nechvalně proslulého Petra Hájka, ve kterém dělá rozhovor s Jindřichem Rajchlem.

18.3.2024 v 10:10 | Karma článku: 21.99 | Přečteno: 579 | Diskuse
Počet článků 784 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1819

Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...