Svlékněte se prosím

Tuto větu zřejmě nebudeme slýchat jen v ordinaci lékaře, který se nás chystá vyšetřit, ale i před přijímací komisí, u které se budeme ucházet o nové místo

Když jsem se dověděla, že nějaká elektrárna vybírá nové stážistky z řady polonahých dívek podle toho, která  má hezčí tělo, myslela jsem, že je to vtip. Když jsem zjistila, že je to skutečnost, zase tak moc sem se nedivila. Hodně to vypovídá nejen o naší společnosti, ale i o tom, jak jsou na tom intelektuálně a jinak ti, kteří zastávají funkce, ze kterých se rozhoduje často o závažných věcech, jakým rozumem se řídí ti, kteří mají řídit podniky, média, nebo zemi- v případě jaderné elektrárny pak jde všechna sranda stranou a člověk by rád věřil, že tam jsou jen samí seriózní odborníci.

Trochu mě zklamalo, že podobný seznam uchazečů v plavkách se netýká chlapců - mylně jsem se domnívala, že v elektrárnách pracují převážně muži.  Ještě horší mi pak připadalo, když se elektrárna omlouvala za to, že to nedomysleli a trochu to přehnali - jestli tam nedokáží domyslet důsledky svých rozhodnutí tak potěš nás Bůh a radši se nedomýšlet co, by ještě mohli přehnat-pak by už na nějaké omluvy asi bylo pozdě. Možná než se omlouvat za ukvapenost, bylo by lepší prohlásit, že se jednalo o recesi, kterou se jen snažili poukázat na nesmyslnou četnost podobných soutěží a na to, že ženská nahota, či polonahota, je každopádně vždycky tahák a oni se tak chtěli jen zviditelnit. Jenže to by museli mít mluvčího či mluvčí, který by z toho dokázal vybruslit s nadhledem a vtipem, bez trapných omluv. Ale pokud si i pracovníky PR vybírají podle krásy těla, a ne podle schopností a bystrého rozumu tak není divu, že ho něco takového ani nenapadlo - k tomu je zapotřebí pohotovost, smysl pro humor a intelekt, a tyhle kvality vám sebedokonalejší tělo nezaručí.

 

Autor: Libuše Palková | neděle 25.6.2017 7:05 | karma článku: 28,66 | přečteno: 2195x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53