Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Náročný den

Dopoledne si hovím na pohovce a čtu. Žádnou brakovou literaturu, ani přihlouplé časopisy pro ženy nebo dokonce bulvár.

 Zásadně jen knihy pro náročné čtenáře, takové ty intelektuální zavářečky mozků, na jejichž četbu se musíte hodně soustředit, abyste vůbec pochopili, o co jde. Je to výborná gymnastika pro mozkové buňky a nervové přenašeče, a někdy i docela adrenalinový sport, při kterém se čtenář hodně navzteká, když se mu nedaří rozeznat autorův umělecký záměr a rozluštit jeho zakódované poselství.

Takže ani na pohovce s náročnou literaturou to není taková pohoda, jak by se mohlo zdát, a po několika hodinách intelektuální dřiny bývám tak vyčerpána, že se  přesunu do masážního křesla, kde si nechám protřásat stehna, boky a hýždě, dloubat do ledvin, nemluvě o tom, co to dokáže udělat s zádovým svalstvem a rameny.

Z masážního křesla se po chvíli přesunu  do křesla houpacího, kde se párkrát zhoupnu, abych měla před jídlem  trochu pohybu.

Po obědě se složím do skládacího lehátka v zimní zahradě, poslušna moudrosti našich babiček: Po obědě sobě lehni, přes hodinu ničím nehni. Jen to vylepším tím, že doporučovanou hodinku protáhnu na dvě. Zároveň tak vyhovím požadavku lékařů, abychom pravidelně pobývali v přírodě. V zimní zahradě mám totiž spoustu kytek, takže jsem uprostřed zeleně a nemusím chodit nikam do parku, kde ječí malí parchanti a kde bych riskovala, že mě přepadne nějaký úchyl, přejede cyklista nebo že šlápnu do psích exkrementů.

Po osvěžujícím pobytu v lůně přírody své zimní zahrady se přesunu zpět do tepla obýváku a důkladně se proválím na válendě-od toho  válenda přece je. Navíc je to příjemný tělocvik spojený s tlakovou masáží, přičemž platí přímá úměra-čím více kilo navíc má válející se člověk, tím větší tlak na provalované tkáně.Takže nic pro hubeňoury.

Po válení se posilním lehkou svačinkou a do večeře si lenoším na lenošce. Ale nelením tak docela, pořádně si přitom procvičím paže, jak se neustále natahuju ke stolku s kávou, sušenkami a slanými oříšky.

Po večeři sleduji televizi z polohovacího křesla a hledám přitom co nejpohodlnější polohu. Křeslo se někdy zasekne, takže jsou to občas polohy téměř akrobatické. A když se zašprajcuje úplně, tak se pěkně nadřu, než z něj vůbec vylezu. 

Televizní zpravodajství mi opět poskytne trochu adrenalinu, takže vůbec nechápu lidi, co musej někde skákat s padákem nebo slézat skalní masivy. Mně stačí pár záběrů z poslanecké sněmovny a mám tepovou frekvenci na úrovni vrcholového sportovce, který právě podal špičkový výkon.

Po večerní hygieně zapluju do ložnice a chvíli natřásám lůžkoviny-nejen proto, že se říká, jak si kdo ustele, tak si taky lehne, ale proto, že si tím příjemně protáhnu znavené tělo. A sama sobě dokážu, že nejsem žádná líná kůže.

Usínám vyčerpáním, ale s dobrým pocitem, jak jsem ten dnešní náročný den pěkně zvládla.

 

Autor: Libuše Palková | pátek 10.2.2017 10:00 | karma článku: 16,96 | přečteno: 652x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

Ráda bych se tímto veřejně omluvila kolegovi blogerovi panu Klarovi, kterého jsem citovala v nedávném blogu, protože se mi nelíbilo když napsal, že ženy jsou bez obzoru. A tak jsem si, jak je mým dobrým zvykem, dovolila oponovat.

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61 | Přečteno: 932x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Chcete mít vysokou karmu a čtenost?

Hlavní je samozřejmě výběr témat-nejvíce se zavděčíte kritikou islámu, imigrantů, feministek, EU, genderu, levičáků, sluníček, vítačů, Pražské kavárny. Populartitu vám zaručí pochvalné ódy na USA a Izrael, církev, judaismus

26.4.2019 v 8:31 | Karma: 6,43 | Přečteno: 586x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Jak se zbavit nepohodlného blogera

Ráda bych se vyjádřila k tomu proč jsem byla zmizena, pokud nezmizí i to. Všichni víme že po stažení určitého počtu blogů nebo smazaných komentářů přichází sankce. Takže se dá zařídit, aby nepohodlný bloger zmizel z hlavní strany.

26.4.2019 v 7:28 | Karma: 14,96 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

Jestli čekáte nějaký recept na novou vylepšenou verzi koprové omáčky, tak vás zklamu. To slovo nemá s koprovkou nebo koprem vůbec nic společného. Koprolit je totiž zkamenělý výkal. Z toho by si nikdo omáčku ani polévku asi nedal

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53 | Přečteno: 214x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Nobelovku pro zakladatele teroristické organizace?

Nedávno se zde jeden bloger zamyslel nad tím, že Nobelovu cenu za mír dostávají všelijací lidé, zmínil třeba Obamu nebo mladičkou aktivistku. Zapomněl však na zakladatele organizace, kterou mnohé země prohlásili za teroristickou.

24.4.2019 v 12:31 | Karma: 5,58 | Přečteno: 171x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik