Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

blázinec podruhé

to jsem ale blázen-říkáme si, když se nám něco nezdá, něco hledáme a nebo něčemu nemůžeme uvěřit..ale ti co v blázinci jsou naopak tvrdí, že jsou zcela normální...tak jak to je?..

 

ZE  ZÁPISKŮ  NOVÉHO  PRIMÁŘE

14. září

Dnes jsem poprvé v nové funkci vedoucího psychiatrické léčebny. Mé jmenování na tuto pozici bylo nečekaně rychlé – předchozí primář prý docela zešílel, tvrdil, že je generál Leclerc a otrávil několik zaměstnanců. Bránil se tvrzením, že je chtěl jen uspat, a zaměnil prášky na spaní za jed na krysy. Zbytek života stráví na samotce ústavu, kterému předtím šéfoval. Jó to jsou konce, člověku se chce říct, kdo s čím zachází…doufám že já takhle nedopadnu

 

15.září

Zjišťuju, že to tu vůbec není jednoduché. Přivezli nám sem skupinu šílenců, kteří tvrdili, že jsou Blaničtí rytíři. Klasický příklad kolektivní hysterie. Snažili se prý zachránit zemi českou, protože se jim zdálo, že hůř už být nemůže, ale skutečnost překonala jejich představy a oni to nervově neustáli. Předepsal jsem jim silná psychofarmaka a nechal zavřít všechny do jedné cely. Na to, abych  je jednotlivě izoloval na samotku, nemám dost volného místa.

 

16. září

Dneska tu byl už od rána opravdu blázinec, vtrhla sem policie a obvinila mě, že jsem Blanickým rytířům neoprávněně zabavil zbroj a nevystavil o tom příslušný doklad, takže existuje podezření, že jsem dotyčné předměty někam „odklonil.“ Nabídl jsem policistům peníze, aby záležitost nějak delikátně smetli ze stolu, ale oni to odmítli. Předepsal jsem jim silná psychofarmaka a nechal zavřít do pokoje s obzvláště přísnou ostrahou. Policisté, kteří neberou úplatky přece nemůžou být normální! 

 

17.září

Svolal jsem si všechny zaměstnance ústavu, abych vyšetřil únik informací. Jak si mohli Blaničtí rytíři stěžovat na policii, když jsou pod dozorem? To znamená, že tu někdo donáší.  Když jsem byl asi v polovině vyšetřování, ozval se na chodbě šílený křik:„Pomóóc! Vytunelovali nám rytíře!“

Běžel jsem do jejich cely a skutečně, byla prázdná. Ani jeden rytíř nám nezůstal. Jen ve zdi se černala obrovská díra, zřejmě vchod do chodby bez konce. Tunel jako hrom!

 

18. září

Celou noc jsem doufal, že se v díře objeví bílá helma zaměstnance pozemních staveb a omluví se, že se jim tunel Blanka trochu odklonil od vytýčené trasy (teda odklonil je nešťastné slovo, ale jiné mě právě nenapadá). Ale nikdo nikde. Propustil jsem proto policisty a požádal je, aby nám pomohli s pátráním po zmizelých rytířích. Hned chtěli vědět co za to. Léky zřejmě zabraly a hoši už byli zase v pořádku. Nabídl jsem jim pět na stole v českých, ale oni chtěli radši krabici od vína. Pak se s ní vydali do tunelu a už je nikdy nikdo neviděl. Začínal jsem chápat, proč se můj předchůdce tady z toho všeho zhroutil

 

19. září

Seděl jsem před dírou ve zdi a zíral do tunelu, na jehož konci jsem neviděl žádné světlo. Stále jsem doufal, jestli se v policistech nepohne svědomí a krabici od vína mi nevrátí, když se jim nepodařilo dostát slibu a nesplnili úkol, ale bylo to marné. Naordinoval jsem si velmi silnou dávku psychofarmatik a vydal se do černého tunelu. Pořád lepší bloudit podzemím než čekat na Blanické rytíře nebo poctivé policisty… To by bylo stejně pošetilé jako čekání na Godota.

A já přece nejsem žádnej blázen...

 

 

Autor: Libuše Palková | čtvrtek 27.10.2016 18:02 | karma článku: 15,34 | přečteno: 279x
  • Další články autora

Libuše Palková

Veřejná omluva

Ráda bych se tímto veřejně omluvila kolegovi blogerovi panu Klarovi, kterého jsem citovala v nedávném blogu, protože se mi nelíbilo když napsal, že ženy jsou bez obzoru. A tak jsem si, jak je mým dobrým zvykem, dovolila oponovat.

28.4.2019 v 6:35 | Karma: 10,61 | Přečteno: 932x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Chcete mít vysokou karmu a čtenost?

Hlavní je samozřejmě výběr témat-nejvíce se zavděčíte kritikou islámu, imigrantů, feministek, EU, genderu, levičáků, sluníček, vítačů, Pražské kavárny. Populartitu vám zaručí pochvalné ódy na USA a Izrael, církev, judaismus

26.4.2019 v 8:31 | Karma: 6,43 | Přečteno: 586x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Jak se zbavit nepohodlného blogera

Ráda bych se vyjádřila k tomu proč jsem byla zmizena, pokud nezmizí i to. Všichni víme že po stažení určitého počtu blogů nebo smazaných komentářů přichází sankce. Takže se dá zařídit, aby nepohodlný bloger zmizel z hlavní strany.

26.4.2019 v 7:28 | Karma: 14,96 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Osobní

Libuše Palková

Libo-li koprolit?

Jestli čekáte nějaký recept na novou vylepšenou verzi koprové omáčky, tak vás zklamu. To slovo nemá s koprovkou nebo koprem vůbec nic společného. Koprolit je totiž zkamenělý výkal. Z toho by si nikdo omáčku ani polévku asi nedal

25.4.2019 v 11:07 | Karma: 5,53 | Přečteno: 214x | Diskuse| Ostatní

Libuše Palková

Nobelovku pro zakladatele teroristické organizace?

Nedávno se zde jeden bloger zamyslel nad tím, že Nobelovu cenu za mír dostávají všelijací lidé, zmínil třeba Obamu nebo mladičkou aktivistku. Zapomněl však na zakladatele organizace, kterou mnohé země prohlásili za teroristickou.

24.4.2019 v 12:31 | Karma: 5,58 | Přečteno: 171x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové zasévají v Charkově strach. Utečte, dokud je čas, hrozí obyvatelům

23. dubna 2024  18:58

Kreml provádí koordinovanou leteckou a informační operaci proti Charkovu s cílem vyvolat mezi...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik